085 016 2 016
neem contact met ons op

Backoffice service

De core business van een intermediair op de arbeidsmarkt is het plaatsen van zoveel mogelijk kandidaten. Backoffice werkzaamheden zoals het verlonen van medewerkers en de facturatie naar klanten zijn heel belangrijk, maar nemen ook veel tijd in beslag. WePay neemt deze backoffice werkzaamheden uit handen.

Daadwerkelijk ontzorgen

Door een partnership met WePay aan te gaan, houdt u meer tijd over voor de commerciële kant van uw bedrijf. U kunt zich richten op het acquireren van vacatures, het werven van kandidaten en daadwerkelijk plaatsen. WePay ondersteunt u door het verzorgen van de complete backoffice.

Facturering door ons rechtstreeks aan uw klant

WePay verloont de gewerkte uren van de door u geworven kandidaten en belast/factureert uw opdrachtgever rechtstreeks. Dit doet WePay tegen het door u met de opdrachtgever afgesproken uurtarief (inclusief uw marge).

WePay stuurt u wekelijks een credit marge overzicht. Wanneer uw klant de factuur heeft betaald, wordt uw marge aan u betaald door middel van een credit marge factuur. U hoeft dus zelf niet te factureren.

Uw debiteurenrisico ligt volledig bij WePay. Ook bij eventuele incassoprocedures en/of faillissementen. Daarnaast financiert WePay de betaaltermijn van de debiteuren en salarissen voor.

Bij backoffice dienstverlening exclusief debiteurenbeheer factureert WePay aan u als intermediair. WePay verloont de gewerkte uren van de door u geworven kandidaten en belast/factureert deze aan u door tegen het afgesproken payrolltarief. U leent zelf de kandidaten door aan opdrachtgevers.

Debiteurenbeheer en voorfinanciering

Voor zowel uitzendorganisaties als werving- en selectiebureaus geldt dat het debiteurenbeheer en de voorfinanciering door WePay kan worden verzorgd. Onder bepaalde voorwaarden biedt WePay een private label. Op de correspondentie/uitingen van WePay staat uw eigen logo. U blijft hierdoor herkenbaar voor uw klanten en medewerkers. WePay biedt u een dedicated portal voor urenregistratie en steeds meer functionaliteiten. In overleg is veel mogelijk.

De basis van backoffice dienstverlening

De backoffice dienstverlening van WePay is gebaseerd op payrolling en daarmee op uitzendwetgeving en de CAO voor uitzendkrachten van de Algemene Bond Uitzendondernemingen. Daardoor kunnen werknemers meer flexibel werken als zij op de loonlijst van Wepay staan dan indien zij bij u zelf op de loonlijst staan. Bij payrolling geldt dezelfde regelgeving als omschreven in de CAO voor Uitzendkrachten en het fasensysteem:

Voordelen op een rij

  • Tot 5,5 jaar flexibele contractvormen
  • Complete toegang tot PayperOne
  • Uitbesteden van ziekterisico
  • Maximale flexibiliteit
  • Stipte en correcte uitbetaling salaris
  • Voldoe aan de strenge wet en regelgeving
  • Tijdsbesparing op facturatie en verloning
  • Voordeel op kostprijs en voorfinanciering salarissen
  • Afhandeling van salarisbetaling en marge afdracht

Waar kunnen wij u mee helpen?

Uw medewerkers in goede handen. Dat is onze missie. Onze professioneel ingerichte uitzendorganisatie biedt de zekerheid dat u het goed geregeld heeft. Vraag nu meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Neem contact op